• Wopify

Hur du fixar ett jobb utan tidigare erfarenheter

Uppdaterad: 20 mar 2019
Är du trött på att inte kunna söka jobb för att du saknar erfarenhet? Då tycker vi att du ska läsa vidare så ska vi dela med oss av ett betydligt enklare och mindre tidskrävande sätt att söka jobb, som kommer att skapa möjligheter istället för hinder.


Ett CV idag förväntas ofta vara ett dokument fyllt med många års olika arbetslivserfarenheter. Men om man saknar såna erfarenheter då? Ska din chans att få jobb automatiskt minska, trots att du kan massor av saker? Många har intresset, kunskapen och drivet för yrket men saknar just "tillräckligt" med erfarenhet. Ditt CV ska inte behöva hamna i papperskorgen bara för att du saknar erfarenhet eller för att ett pappersark inte lyckas förmedla vem du är som person.


Don't give up! Det finns ett enklare sätt att fixa drömjobbet på, ett sätt där du inte behöver känna pressen att ha ett fullproppat CV, något som många faktiskt saknar, särskilt om man är ny på arbetsmarknaden. CV:n blir därför ofta ett hinder snarare än ett hjälpmedel. Under skolåren har vi lärt oss att utforma ett CV så kortfattat och formellt som möjligt, gärna inte längre än ett A4. Ett A4 kan kännas stort att fylla om man inte har flera års erfarenhet, samtidigt som det kan kännas litet för att spegla vem du är som person. Studenter, unga vuxna eller egentligen vem som helst, besitter en massa kunskaper, färdigheter och egenskaper som kanske inte skulle passa i ett traditionellt CV och därför tas de heller aldrig med. Genom att följa CV-mallen går många miste om mängder av olika jobbmöjligheter.


För att undvika att ditt CV bara hamnar i en pappershög så vill vi uppmuntra dig att göra som många andra redan har gjort: Ladda ner vår app Wopify Jobb och skapa en profil där så hjälper vi dig lyfta fram vem du är som person! Du får en objektiv och rättvis bedömning baserat på vad du kan och hur du är, och du förblir anonym så du bedöms inte på vad du heter eller hur du ser ut!


I din Wopify-profil kan du lista alla dina intressen, kunskaper, färdigheter och personlighetsdrag utan begränsning och då ökas även dina chanser att matcha med spännande jobb som du kanske aldrig ens tidigare har tänkt på. Visst låter det bra?


Mycket i dagens samhälle har redan digitaliserats och effektiviserats, så det känns ganska självklart att även CV:n bör genomgå samma förändring. Så, vill du fortsätta lägga en massa tid och energi på att försöka fylla ut ditt CV och skriva personliga brev i hopp om att de ska läsas av arbetsgivarna, eller vill du hänga med oss på det digitala utvecklingståget och testa ett nytt och enklare sätt att söka jobb? Med Wopify-appen kan du redan idag snabbt och smidigt få tips om massor av spännande jobb som passar för just dig!


Lycka till i jobbsökandet!#CV #jobb #jobbannons #sokajobb #sökajobb #guide

Talent Management Platform

450+ registrerade företag • Fr. 1600 SEK • Kom igång snabbt • Snabb support

© 2018 Wopify Sweden AB

Headquarters:

 Kopparbergsvägen 10

722 13  Västerås, Sverige

Group 2400.png