• Wopify

Employer Branding genom rekryteringsmässa!

Uppdaterad: 20 mar 2019

Nyligen anordnade Wopify jobbmässan "Meet'n Greet" för besöksnäringen, hotell, restaurang och turism för första gången. Under två intensiva timmar kom över 200 talanger som fick träffa 12 företag - totalt gjordes över 1200 jobbansökningar via vår app och ett femtiotal jobbintervjuer bokades!


Idén till jobbmässan föddes i ett möte med Västerås Marknad och Näringsliv AB (VMNAB) för ca en månad sedan, ungefär så här gick diskussionen:


Wopify: Vår smarta rekryteringstjänst matchar rätt kandidat med rätt jobb och sköter 60% av urvalet. Vi hjälper företag digitalisera rekryteringen så att det går snabbare och så man inte missar talanger! Till skillnad från gammalmodiga CV:n matchar vi t.ex. kandidatens egenskaper mot det som arbetsgivaren efterfrågar och visar på så sätt talangernas hela potential! Man kan inte göra så med CV:n idag.


VMNAB: Jaha, vad spännande, för ni vet väl att besöksnäringen, som Västerås Marknad och näringsliv stöttar, har växt mest av alla branscher, konstant i mer än tio år. Detta har lett till stora utmaningar med att hitta personal, vilket påverkar tillväxt och...ja, ni vet resten. Den här branschen värdesätter dessutom verkligen rätt egenskaper framför mycket annat, när de ska rekrytera. Jag tror vi borde samarbeta!


Wopify: Jamenvisst! Vi kanske kan hjälpa! Vår app ger jobbförslag till personer med rätt egenskaper, vi kanske kan väcka intresse hos fler att söka sig till branschen!Intresset var stort och platserna för utställarna fylldes snabbt upp!

Innan mässan började publicerades de lediga tjänsterna och marknadsfördes i vår app där användarna kunde söka de lediga jobben. Marknadsföring gjordes även på vår hemsida, sociala medier, jobbsidor samt via affischering och flyers på utvalda ställen. Vi hade ett riktigt bra samarbete med alla utställare, som även de marknadsförde sina lediga jobb och mässan!


‘’ Det är jättebra att man kan träffa arbetsgivarna direkt, så inte CV:t hamnar på hög.’’

I en ekonomi där talanger anses vara den nya valutan, bör man arbeta proaktivt med att möta människor, att kliva utanför sina väggar och möta arbetssökande, att aktivt arbeta med sin Employer Branding.


Därför kommer vi att anordna liknande jobbmässor igen och vill ditt företag vara med kan du anmäla intresse här! Vi tittar gärna på mässor för andra branscher också, så hör bara av dig!


Här hittar ni mer från press och media:


Besöksliv - Branschtidning

VLT - Lokal tidning.

TV021 - Lokal TV-kanal.


2018-11-05 Kia Norhardt

CMO

kia@wopify.se

073-4092424

#ledigajobb #jobbaivasteras #wopify #jobbapp #sokajobb #sökajobb #västerås #rekrytering #blocket #jobb #karriär #nyttjobbTalent Management Platform

450+ registrerade företag • Fr. 1600 SEK • Kom igång snabbt • Snabb support

© 2018 Wopify Sweden AB

Headquarters:

 Kopparbergsvägen 10

722 13  Västerås, Sverige

Group 2400.png