• Wopify

Closers Only - För dig som vill jobba inom sälj

Uppdaterad: 20 maj 2019

Mitt namn är Paulina och jag jobbar som Client Success Manager på Wopify. Mitt jobb är att se till att alla våra kunder känner en känsla av Hiring Success när de använder Wopify. Förra veckan var både jag och våra säljare på Oscarsteatern i Stockholm för att delta och lyssna på Closers Only som bjöd på 7 otroligt inspirerande föreläsare inom sälj, sociala medier, entreprenörskap, storytelling-tekniker och mycket mer!


En lärofylld och rolig upplevelse som jag gärna vill dela med mig av till er. Kanske finns det några som går i tankarna att bli en säljare och letar efter lite tips längs vägen? Här kommer en kort sammanfattning av dagen:Johan Åberg


Johan Åberg inledde dagen med att peppa alla med massor av energi. Han är otroligt driven och inspirerande med sina föredömliga exempel på att ingenting är omöjligt. Idag driver Johan B2B-företaget NextState som fokuserar på säljutveckling och marknadsföring. Utöver bolaget spelar han in podcasten "What’s in the water" med nya avsnitt varje vecka. Han delade dessutom med sig av olika strategier om hur man som säljare lyckas med så kallade Mega Deals. I det stora hela handlar det om att alltid gå in helhjärtat och våga ta risker! Vad är det värsta som kan hända?


Robert Bloom


Kort därefter fortsatte programmet med Robert Bloom på scen, som verkligen talade direkt till hjärtat, inte bara på grund av hans härliga göteborgska, utan för att han knäckt koden om hur man bemöter alla typer av människor på ett genuint sätt som även kan användas i försäljning.


"Det finns inga kunder, det finns bara människor"


Genom att identifiera och veta vilken typ av person vi möter i vår vardag, så kan vi därefter anpassa oss själva genom att tala deras språk, det är så vi skapar tillit och får en ovärderlig connection. Detta är många gånger skillnaden mellan affär eller inte affär. Med den unika Why They Buy-metoden lär Robert dig att anpassa ditt sätt att kommunicera på så att du kan sälja till vem som helst.Jonathan Ljungqvist


Dagens tredje föreläsaren var ingen mindre än storytelling-experten Jonathan Ljungqvist.

Hans sätt att berätta historier förförde hela publiken och tog med oss på en riktig rollercoaster av känslor! Jag har länge förstått värdet av att använda storytelling inom marknadsföring och försäljning men det var inte förrän under denna dag som jag verkligen förstod hur man faktiskt använder det för bästa resultat.


Jonathan delade med sig av att man behöver aktivera personens dopamin, oxytocin och seretonin för att lyckas bra med sin storytelling. Dopaminet skapar en förväntan, och detta kan du ta fram genom att känna till din produkt/tjänst och vara motiverad själv att tala kring den. Oxytocin aktiverar tillhörighet och en kontakt, detta krävs för att din kund ska känna en tillit till dig. Seretonin tar fram glädje och en "må bra"-känsla i kroppen som du bäst når genom att visa stolthet. Dessa tre nödvändiga ingredienser i storytelling kallar Jonathan för en ”Angels Cocktail”.Wayne Smith


Direkt efter lunch tog sydafrikanen Wayne Smith plats på scenen. Tillsammans med Closers Only-arrangören och säljexperten Mikael Arndt har han startat The A Club. Vad är då The A Club? Jo, det är hur man driver en framgångsrik business på nätjätten Amazon.com.


Wayne coachar och utbildar inom området och precis som alla tidigare föreläsare fångade han mitt intresse och belyste alla de möjligheter som finns på Amazon som är på gång att lanseras snart även i Sverige. Det gäller att hänga med i svängarna med andra ord!Emmeli Harila


Vidare till Emmeli Harila, en expert på sociala medier. Hon kom med konkreta tips på hur man bäst använder sina sociala nätverk för att utöka sina kontakter och bygga business.


Hon pratade framförallt om LinkedIn där hon talade om vikten av en tydlig strategi. Det första steget är att ha en tydlig profil som ger mervärde, sedan är det bara att ta action genom att bygga ett brett nätverk och försöka uppdatera varje dag med inlägg som är personliga men som även berör verksamheten man jobbar i.Chris Pettersson


Sist men inte minst föreläste Chris Pettersson om hur man motiverar och lyckas med sin försäljning i en digital värld. Chris talade om olika strategier som får talanger att vilja komma till oss, även vikten av att låta kunden bedöma oss för den egna utvecklingen.

Vilket är det bästa sättet att arbeta med ovanstående saker som exempelvis försäljningschef, egenföretagare eller kundserviceansvarig?


Allt eftersom den tekniska utvecklingen ökar exponentiellt i vårt samhälle, samt att våra anpassningsbehov ständigt är i förändring, så förändras även synen på arbetets utförandestruktur.


Förändringen av hur ett visst arbete utförs kunde förr ta ett decennium men kan idag förändras över en natt pga lansering av nya tekniska lösningar, system och liknande.
Mikael Arndt


Mikael Arndt, som är arrangör för detta otroliga event, delade såklart även med sig av sina bästa tips på hur man lyckas med sitt säljsamtal, framförallt hur man på bästa sätt presenterar sin produkt eller tjänst, där det bland annat handlar om att kunna ge konkreta exempel på kundnyttan. Varför ska kunden välja dig före konkurrenterna?


Micke med sin positiva utstrålning bjuder mer än gärna in publiken när han talar och ber oss göra olika typer av övningar emellanåt, som dels höjer energinivån och dels får oss att nätverka med okända personer runt omkring oss - han tar oss verkligen ur ”the comfort zone”.Återigen, en otroligt lärorik dag som på alla sätt och vis var helt fantastisk! Tack till alla föreläsare som tog sig tiden att dela med sig av sina historier och kunskaper. Mitt råd till alla som är intresserade av försäljning är att träna, träna, träna och även läsa mycket om försäljning! Gå på föreläsningar och event, nätverka med andra säljare, man vet aldrig vad en kontakt kan betyda för dig och din verksamhet i framtiden! Over and out!

/Paulina, Client Success Manager#jobb #karriär #nyttjobb #kompetensutveckling #personal #rekrytering #talentacquisition #talangekonomi

Talent Management Platform

450+ registrerade företag • Fr. 1600 SEK • Kom igång snabbt • Snabb support

© 2018 Wopify Sweden AB

Headquarters:

 Kopparbergsvägen 10

722 13  Västerås, Sverige

Group 2400.png